Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν οι εγγραφές στο πρόγραμμα «Γιατρός για όλους», μέσω των οποίων όλοι οι Έλληνες πολίτες θα έχουν πρόσβαση στη περίθαλψη υγείας μέσω του προσωπικού τους γιατρού.

Η διαδικασία εγγραφής δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ), όπου αναφέρονται αναλυτικά τόσο οι τρόποι παροχής υπηρεσιών όσο και οι διαδικασίες εγγραφής.

Όπως αναφέρεται, οι ενήλικες και όσοι είναι άνω των 16 ετών εγγράφονται με ελεύθερη επιλογή στον προσωπικό ιατρό, με ειδικότητα είτε του γενικού ιατρού είτε του παθολόγου.

Οι επισκέψεις στον προσωπικό γιατρό θα είναι δωρεάν για τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να πηγαίνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα υγείας είτε ακόμη και για να τον συμβουλευτούν για ζητήματα πρόληψης.

Οι αμοιβές για τους γιατρούς θα είναι από 20 μέχρι 40 ευρώ ανά ασθενή.

Ακριβότερα 10% φάρμακα και εξετάσεις για όσους δεν εγγραφούν

Όσοι δεν εγγραφούν στον προσωπικό γιατρό θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινές.

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα αντικίνητρα, που θα δίνει το υπουργείο Υγείας, θα είναι και ένα ποσοστό 10%, το οποίο θα πληρώνουν επιπλέον για φάρμακα και εξετάσεις.

Για παράδειγμα, στα φάρμακα, το ποσοστό συμμετοχής από 25%, που είναι σήμερα το ανώτερο, θα φθάνει στο 35% για όσους δεν θα έχουν εγγραφεί στο νέο σύστημα.

Αντίστοιχα και για τις διαγνωστικές εξετάσεις, για τις οποίες επίσης θα έχουν ακριβότερη συμμετοχή κατά 10%.

Διαβάστε περισσότερα: