Πάνω από 1.500.000 πολίτες έχουν ήδη λάβει την επιδότηση καυσίμων ενώ συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για όσους δεν έχουν το κάνει.

Οι περισσότεροι επέλεξαν την κατάθεση του ποσού στον τραπεζικό τους λογαριασμό κάτι που σημαίνει πως πήραν 40 ευρώ, έναντι 45 ευρώ (5 ευρώ μπόνους) που πήραν όσοι επέλεξαν την άυλη ψηφιακή κάρτα στο κινητό τους τηλέφωνο, που όμως «εξαργυρώνεται» μόνον σε πρατήρια βενζίνης. Η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων βρίσκεται στο vouchers.gov.gr και αιτήσεις μπορεί να υποβάλλουν πλέον όλοι οι πολίτες που πληρούν τα κριτήρια, ανεξάρτητα από τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ τους.

Επιδότηση καυσίμου όμως δικαιούνται και όσοι έχουν αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με το σκεπτικό ότι και το δικό τους «καύσιμο» (ηλεκτρικό ρεύμα) έχει ακριβύνει σημαντικά. Οι ιδιοκτήτες αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων για να πάρουν την επιδότηση ακολουθούν την ίδια διαδικασία με όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Δηλαδή μπαίνουν στην πλατφόρμα Fuel Pass μέσω των κωδικών taxisnet και συμπληρώνουν βήμα-βήμα τα ζητούμενα στοιχεία. Το σύστημα στη συνέχεια ζητά επικαιροποίηση των στοιχείων του αιτούντος, το mail του και τον αριθμό του κινητού του.

Στη συνέχεια, αν ο αιτών επιλέξει το ποσό να κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό συμπληρώνει τον αριθμό IBAN και η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Χαλανδρίου: Το πρώτο ραδιοφωνικό σποτ των μαθητών του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου για το Αδριάνειο Υδραγωγείο

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Πότε ξεκινούν – Τι αλλάζει στα μόρια

JobDay Παπάγου Χολαργού στις 11 Μαΐου – Που θα πραγματοποιηθεί