Νέας μορφής διαδικτυακή απάτη με την «υπογραφή» του πρώην Αρχηγού του Σώματος και νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα που επιχειρείται εξαπάτηση των πολιτών με τους επιτήδειους να χρησιμοποιούν τα στοιχεία του κ. Τσουβάλα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΓΑΔΑ: «Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εντοπιστεί συστηματική προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών με τη χρήση των στοιχείων του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Συγκεκριμένα, οι δράστες χρησιμοποιώντας τα στοιχεία αυτά, προσπαθούν να εξαπατήσουν πολίτες – χρήστες του διαδικτύου, με το πρόσχημα ότι βρίσκονται υπό έρευνα από αστυνομικές ή δικαστικές Αρχές προσπαθώντας να τους πείσουν να καταβάλουν χρήματα, για να κλείσουν την υποτιθέμενη έρευνα.

Μάλιστα, με σκοπό την πλήρη αληθοφάνεια του μηνύματος που αποστέλλουν, προβαίνουν ακόμη και στη δημιουργία διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τα ανωτέρω στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώνεται ότι, τα παρακάτω κείμενα – μηνύματα που διακινούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), ως δήθεν επιστολή του Γενικού Γραμματέα, η οποία φέρει το ονοματεπώνυμό του αλλά με διαφορετική ιδιότητα ή βαθμό ένστολων υπηρεσιών (π.χ. Αστυνομία, ταγματάρχης), είναι καταφανώς ψευδεπίγραφα και απατηλά και αποστέλλονται από δράστες που επιχειρούν προφανώς να εξαπατήσουν – παραπλανήσουν τους πολίτες αποκομίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο παράνομο οικονομικό όφελος.

Παρακαλούνται οι πολίτες να διαγράφουν τα συγκεκριμένα μηνύματα και «να μην ανοίγουν» τα συνημμένα αρχεία για αποφυγή προσβολής από κακόβουλο λογισμικό».

Αξίζει να σημειώσουμε, πάντως, ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν ότι πρόκειται για απατηλό e-mail, όπως η μετάφραση που έχει γίνει προφανώς μέσω διαδικτυακής μορφής χαμηλής πιστότητας.

Μεταξύ άλλων, το όνομα του Κωνσταντίνου Τσουβάλα το γράφουν με… greeklish και γαλλικούς τόνους, ενώ εμφανίζεται να υπογράφει άλλοτε ως υπαστυνόμος της ΕΛ.ΑΣ. κι άλλοτε ως… ταγματάρχης!

Διαβάστε περισσότερα:

Περιφέρεια Αττικής: Πρεμιέρα για το Πρόγραμμα «Ανακύκλωση στις Λαϊκές Αγορές της Αττικής»

Νέα Ιωνία: Τραγωδία στην άσφαλτο – Νεκρός ο 19χρονος πρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου Κώστας Τακιδέλλης

Εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της ΝΔ στη Πεύκη