Τροπολογία σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν να παίρνουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας και θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι το μέτρο να εφαρμοστεί μέχρι το τέλος Απριλίου, με το άνοιγμα της πλατφόρμας MyCar, μέσω της οποίας οι ιδιοκτήτες θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος και θα καταβάλλουν το ποσό για το διάστημα το οποίο θέλουν να γίνει άρση της ακινησίας του οχήματος και να παραλάβουν τις πινακίδες τους.

Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ και αλιείς.

Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει:

1. Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος και για το φορολογικό έτος 2021, οι αγρότες κανονικού καθεστώτος για τους οποίους έχουν παρέλθει τα πρώτα πέντε (5) έτη από την ημερομηνία τήρησης βιβλίων και ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ, καθώς και οι αλιείς της παράκτιας αλιείας, που εκμεταλλεύονται, είτε ατομικά, είτε με τη μορφή συμπλοιοκτησίας ή κοινωνίας αστικού δικαίου αλιευτικά σκάφη μέχρι δώδεκα (12) μέτρα, μεταξύ καθέτων.

2.Προβλέπεται η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας του οχήματος, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

3. Εισάγεται η δυνατότητα ενίσχυσης φυσικών και νομικών προσώπων κάθε νομικής μορφής που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού, μετά από προηγούμενη έγκριση του καθεστώτος ενισχύσεων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τίθενται πλαφόν ενίσχυσης ανά κλάδο δραστηριότητας, πχ. για αλιεία και ιχθυοκαλλιέργεια, για παραγωγή γεωργικών προϊόντων. Ενώ εισάγονται και εξαιρέσεις στη χορήγηση των εν ενισχύσεων αυτών, εφόσον πρόκειται για προβληματικές επιχειρήσεις.

Οι εν λόγω ενισχύσεις δύνανται να συμψηφίζονται με βεβαιωμένες και εκκαθαρισμένες απαιτήσεις του Ελληνικού Δημοσίου που εκκρεμούν σε βάρος των δικαιούχων της ενίσχυσης.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Χαλανδρίου: Η μπάλα ΔΕΝ απαγορεύεται στις παιδικές χαρές

Τέλος χρόνου για διορθώσεις ακινήτων στο Ε9

NISSAN: Έτσι θα είναι το σεληνιακό όχημα που ετοιμάζει για τη NASA (vid) (pics)