Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν αύριο, Τετάρτη 6 Απριλίου, όσοι θα πρέπει να μετακινηθούν στην Αθήνα, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχεδόν στο σύνολό τους, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ζητώντας τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και μέτρα υπέρ των νοικοκυριών απέναντι στις ανατιμήσεις.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου, λοιπόν, δε θα κυκλοφορήσουν καθόλου τα μέσα σταθερής τροχιάς, ενώ δύο στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα οδικά μέσα! Αναλυτικά, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, πραγματοποιώντας 24ωρη απεργία. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς για την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι σε αυτά έχουν εξαγγείλει στάσεις εργασίας.

Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας των λεωφορείων αναμένεται περίπου από τις 9:30 έως 10:00π.μ., ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα πραγματοποιούνται περίπου έως τις 20:00. Με 24ωρη απεργία συμμετέχει στην κινητοποίηση που προκήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Εν τω μεταξύ, δεν θα ισχύσει αύριο, Τετάρτη, το μέτρο του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργατικές ομοσπονδίες της χώρας. Την απόφαση για το Δακτύλιο έλαβαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, λόγω της

Τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού.
Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.
Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.
Επαναφορά 13ου– 14ου μισθού.
Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.
Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15. Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του προσωπικού.
Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.
Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία
Οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία.
Τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ
Τα λεωφορεία, σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ, θα σηκώσουν χειρόφρενο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 και τις 21:00 έως την έναρξη της βάρδιας.
Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ
Συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα:

Ο Δήμος Βριλησσίων και το Όλοι Μαζί Μπορούμε συγκεντρώνουν πασχαλινά δώρα για τα παιδιά των ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Κρίστη Αγαπητού: Επισκέφθηκε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς με στελέχη της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι σε δράση»

Επιδότηση φυσικού αερίου: Διπλασιάζεται η κρατική ενίσχυση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις