Επιδότηση 39 ευρώ για τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος τον Φεβρουάριο ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας για τον περιορισμό των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια.

Για κατανάλωση ρεύματος για τις πρώτες 150 KWh η στήριξη διαμορφώνεται στα 150 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για μηνιαία κατανάλωση από 151-300KWh, η επιδότηση περιορίζεται στα 110 €/MWh από 120 ευρώ/KWh τον Ιανουάριο.

Έτσι η μέση μηνιαία ενίσχυση για τα οικιακά τιμολόγια ανέρχεται σε 39 ευρώ.

Για το Κοινωνικό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) η επιδότηση ανά μεγαβατώρα θα διαμορφωθεί στα 170 ευρώ (από 180 ευρώ τον προηγούμενο μήνα) για τις πρώτες 300 κιλοβατώρες κι έτσι η επιδότηση ανά νοικοκυριό θα αγγίξει τα 51 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις, οι οποίες θα επιδοτηθούν με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έκπτωση που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση).

Στα επίπεδα του Ιανουαρίου θα διατηρηθεί και η κρατική επιδότηση στο φυσικό αέριο στα 20 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, ενώ επιπλέον έκπτωση 20 ευρώ που θα παράσχει στους πελάτες της η ΔΕΠΑ.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος είναι ελαφρώς χαμηλότερη σε σχέση με τον Ιανουάριο, καθώς μικρή αποκλιμάκωση σημειώθηκε στις χονδρικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, στα 227,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα τον Ιανουάριο έναντι 235,38 ευρώ τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Αμαρουσίου: «Πράσινη ενέργεια» για τον φωτισμό της παιδικής χαράς Αμαρυσίας Αρτέμιδος

Σύνδρομο MIS-C: Πάνω από 100 κρούσματα στην Ελλάδα – Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς

Αγγελίες χωρίς μεσίτες στα Βόρεια Προάστια – Η ομάδα που αναπτύσσεται ραγδαία στο Facebook