Το σύνδρομο MIS-C αρχίζει να τρομάζει τους γονείς, καθώς νέες περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με παιδιά που νοσούν από την σπάνια παρενέργεια του κορωνοϊού. Μετά τον 11χρονο στη Λέσβο, ακόμη ένα παιδάκι στη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκε με το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Τουλάχιστον 100 παιδιά στην Ελλάδα παρουσίασαν συμπτώματα που αποδίδονται στο συγκεκριμένο σύνδρομο, ενώ 8 παιδιά νοσηλεύτηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο του Ρίου.

Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που εκδηλώνεται 2-6 εβδομάδες μετά την νόσηση από τον ιό, όμως σύμφωνα με τους ειδικούς τα παιδιά συνολικά παραμένουν σε χαμηλό κίνδυνο εκδήλωσης σοβαρών επιπλοκών.

Παρόλα αυτά, τα παιδιά που κινδυνεύουν περισσότερο, είναι όσα έχουν ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως τα εξής:

-Παχυσαρκία
-Χρόνια πνευμονοπάθεια
-Άσθμα
-Καρδιαγγειακές παθήσεις

Πώς αντιμετωπίζεται

Σύμφωνα με το cdc.gov, η καλύτερη αντιμετώπιση είναι η πρόληψη και έτσι προτείνουν τον εμβολιασμό των παιδιών με τα εγκεκριμένα σκευάσματα κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, σε έκθεση που έχει συντάξει και παραθέτει όλα τα υπάρχων δεδομένα για το σύνδρομο MIS-C, παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί θα φροντίσουν ένα παιδί που νοσεί.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνουν ορισμένες εξετάσεις για να εντοπίσουν την φλεγμονή ή άλλα σημάδια της ασθένειας.

Αυτές οι εξετάσεις, μπορεί να είναι:

Εξετάσεις αίματος
Ακτινογραφία θώρακος
Υπερηχογράφημα καρδιάς (ηχοκαρδιογράφημα)
Υπερηχογράφημα κοιλίας
Μάλιστα, οι γιατροί μπορεί να παρέχουν υποστηρικτική φροντίδα για τα συμπτώματα (με φάρμακα ή υγρά για να κάνουν το παιδί να αισθανθεί καλύτερα) και μπορεί να χρησιμοποιούν διάφορα φάρμακα για τη θεραπεία της φλεγμονής.

Παρόλα αυτά, τα περισσότερα παιδιά που νοσούν με MIS-C θα χρειαστεί να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο, ενώ ορισμένα θα εισαχθούν σε παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: Δωρεάν Τεστ Παπανικολάου για γυναίκες άνω των 25 ετών – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενες

Αγγελίες χωρίς μεσίτες στα Βόρεια Προάστια – Η ομάδα που αναπτύσσεται ραγδαία στο Facebook

Tο σταθερό σωματικό βάρος μειώνει τον κίνδυνο άνοιας σε βάθος χρόνου – Τι δείχνει αμερικανική έρευνα