Σε πάνω από 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρόκειται να δοθεί voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Το voucher αυτό αφορά την επέκταση του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα», ενός εκ των πρώτων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω του οποίου έχουν ήδη δοθεί αντίστοιχα voucher σε πάνω από 500.000 παιδιά και νέους ηλικίας 4-24 ετών.

Συγκεκριμένα, η χορήγηση του voucher 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού θα δοθεί χωρίς κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, σε πάνω από 160.000 μόνιμους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής.

«Στόχος είναι η ενίσχυση του εκπαιδευτικού μας προσωπικού, του τόσο σημαντικού αυτού ανθρώπινου κεφαλαίου μας που διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια συνολικής αναβάθμισης του σχολείου μας», τόνισε κατά τη συζήτηση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, η Νίκη Κεραμέως, τονίζοντας ότι «η στήριξη των εκπαιδευτικών μας έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς δράσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται και συντελούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης της χώρας μας».

Η υπουργός αναφέρθηκε ενδεικτικά στις κυριότερες «ψηφιακές δράσεις» των τελευταίων 2,5 ετών, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

• δωρεάν χρήση διεθνούς πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που αριθμεί 1,6 εκατ. μέλη,

• μηδενική χρέωση δεδομένων για πρόσβαση στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες του Υπ. Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση,

• πρόγραμμα «ταχύρρυθμης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση» με συμμετοχή σχεδόν 83.000 εκπαιδευτικών,

• παροχή άνω των 90.000 tablet και laptop σε σχολεία, μαζική αναβάθμιση των συνδέσεων των σχολείων σε VDSL και δίκτυα οπτικών ινών,

• έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 453 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης κ.ά.

Διαβάστε περισσότερα

Πληρωμές: Το «μενού» της ερχόμενης εβδομάδας – Τι καταβάλλεται από υπουργείο Εργασίας, ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Τι ισχύει από Δευτέρα – Ποιοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι

Εξοικονομώ 2021: Πότε λήγει η παράταση για τις αιτήσεις