Μονοκλωνικά αντισώματα: Διευρύνθηκαν τα κριτήρια χορήγησης – Ποιες οι προϋποθέσεις

Νέα δεδομένα προέκυψαν για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων, με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, να ανακοινώνει ότι διευρύνθηκαν τα σχετικά κριτήρια.

Συγκεκριμένα, μέσα από μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η κ. Γκάγκα ενημέρωσε τους γιατρούς ότι πλέον τα μονοκλωνικά αντισώματα «χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο», συμπληρώνοντας ότι «απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid».

«Καλημέρα! Για τους συναδέλφους μου γιατρούς που θέλουν να συνταγογραφήσουν μονοκλωνικά αντισώματα για ασθενείς με covid-19: Τα κριτήρια έχουν διευρυνθεί από την επιτροπή και χορηγούνται τόσο σε νοσηλευόμενους όσο και μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια-μέτρια νόσο. Απαραίτητη προϋπόθεση για την συνταγογράφηση είναι να υπάρχει αναρτημένο το μοριακό τεστ στο μητρώο covid», αναφέρει το μήνυμα της Μίνας Γκάγκα.

Διαβάστε περισσότερα:

Πληρωμές: Ποια επιδόματα πιστώνονται αυτή την εβδομάδα – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

Μετάλλαξη Όμικρον: Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στη «σκιά» της νέας απειλής – Οδηγίες για προστασία και μείωση της διασποράς

James Webb: Ιστορική εκτόξευση του μεγαλύτερου και ισχυρότερου διαστημικού τηλεσκοπίου (vids) (pics)

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις