10.000 αστυνομικοί στους δρόμους για την τήρηση των μέτρων

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταστρώσει η αστυνομία για την τήρηση και απόδοση των νέων μέτρων για τον κορωνοϊό, καθώς το επόμενο 48ωρο θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο.

Οι έλεγχοι της αστυνομίας θα είναι σαρωτικοί το τριήμερο των Χριστουγέννων, για την τήρησή τους που μεταξύ άλλων προβλέπουν μάσκες παντού και σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εκτεταμένοι θα είναι και οι έλεγχοι σε χειμερινούς προορισμούς που αναμένεται να γεμίσουν από εκδρομείς λόγω Χριστουγέννων.

Όπως ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, με την κωδική ονομασία “Ρεβεγιόν”, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ θα βρίσκονται κατά τη διάρκεια της νύχτας επί ποδός και θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στους ελέγχους σε μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια.

10.000 αστυνομικοί είναι ήδη στους δρόμους κάθε μέρα και καθ’ όλη την διάρκεια των εορτών για την εφαρμογή των περιορισμών που επιβλήθηκαν υπό τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον.

Κλιμάκια αστυνομικών από όλες τις υπηρεσίες, έχουν εντολές να ελέγχουν με κάθε αυστηρότητα, ουσιαστικά και όχι δειγματοληπτικά, τους υπεύθυνους αυτών των επιχειρήσεων, εάν τηρούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού και σε αντίθετη περίπτωση να επιβάλλονται τα πρόστιμα και οι διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται. Για το λόγο αυτό στις ομάδες ελέγχου θα συμμετέχουν και υπάλληλοι από άλλες αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με εντολές που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, οι έλεγχοι θα αφορούν τόσο στο αν τηρούνται οι κανόνες για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, όσο και για τη χρήση μάσκας κατά την προέλευση των πελατών στα κέντρα.

Οι μάσκες, πάντως, είναι το κύριο μέτρο που θα ελέγχουν οι αστυνομικοί και οι έλεγχοι θα γίνονται σε όλους τους χώρους που παρατηρείται συνωστισμός, όπως αγορές, ΚΤΕΛ, σταθμοί, αεροδρόμια, κλπ.

Διαβάστε περισσότερα:

Δωρεάν διαδίκτυο σε 2.500 δημόσιους χώρους – Σε ποια σημεία θα εγκατασταθούν WiFi Hotspots

Εορταστικό ωράριο 2021: Πως θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ

ΜΙΝΙΟΝ: Εντυπωσιακές εικόνες από την φωταγώγηση του κτιρίου

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις