Μειωμένα κατά 70 εκατομμύρια ευρώ θα είναι τα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ που θα  πληρώσουν το 2022 περίπου 6,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων.

Όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός  οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ προβλέπεται να ανέλθουν το επόμενο έτος σε 2,503 δισ. ευρώ από 2,570 δισ. ευρώ

Όπως διευκρινίζουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, τα 70 εκατομμύρια είναι καθαρός δημοσιονομικός χώρος,  και είναι ανεξάρτητος  από τον «κουμπαρά» που θα προκύψει από την αναμόρφωση των αντικειμενικών  αξιών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές διατηρείται η δέσμευση για ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα στον φόρο ακινήτων μετά και την εφαρμογή των νέων αντικειμενικών αξιών και αφαιρούνται και επιπλέον 70 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι μικρότερος για μεγάλο μέρος των ιδιοκτητών ακινητών.

Στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών τόνισαν ότι η άσκηση για τον υπολογισμού του φόρου δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ αυτή την περίοδο ενσωματώνονται οι νέες αντικειμενικές που θα ισχύσουν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας στην ακίνητη περιουσία.Το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές του ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από τον Ιανουάριο του 2022.

Διαβάστε επίσης:

Αντιμέτωποι με πρόστιμα έως 1.800 ευρώ από τη Δευτέρα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι

Επίδομα θέρμανσης: Πως θα υποβάλλεται την αίτηση – Πώς θα καταβληθεί το ποσό

Κορωνοϊός: Τι ισχύει από Δευτέρα σε λιανεμπόριο και κλειστούς χώρους