Άνοιξε η πλατφόρμα myθερμανση, στην οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέγουν αν θα υποβάλλουν αίτηση για ένταξη στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Θέρμανσης, ή αν θα προβούν σε δηλώσεις χιλιοστών των δαπανών θέρμανσης ανάμεσα στους ενοίκους μιας πολυκατοικίας.

Για τα λοιπά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης), εκτός του πετρελαίου θέρμανσης, μπορεί οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στοιχεία των παραστατικών αγοράς.

Η υποβολή αίτησης γίνεται μέχρι τις 15.12.2021.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος  γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μάϊου 2022

Το ελάχιστο ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 100 ευρώ και το μέγιστο σε 750 ευρώ.

Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι, η προκαταβολή του επιδόματος, στους περίπου 700.000 δικαιούχους, να αρχίσει να καταβάλλεται στις 10 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ ο ενδιαφερόμενος:

-Επιλέγει αν διαμένει σε μονοκατοικία ή πολυκατοικία
-Επιλέγει αν είναι ιδιοκτήτης ή ένοικος οπότε συμπληρώνει τον ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
-Επιλέγει είδος καυσίμου
-Συμπληρώνει τον Αριθμό παροχής ρεύματος
-Επιλέγει οικισμό (Αν στη λίστα των οικισμών δεν εμφανίζεται αυτός που αντιστοιχεί στην παροχή του δικαιούχου μπορεί ο ίδιος επικοινωνήσει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων) στο 2131621000)
-Συμπληρώνει τα τμ της κατοικίας
-Συμπληρώνει  τον IBAN στο myAADE

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

• Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

• Έγγαμοι και όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Ετσι το εισοδηματικό όριο αυξάνεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Το επίδομα θα χορηγείται στους δικαιούχους, εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Διαβάστε περισσότερα

Χαλάνδρι: Νέα προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε η 49χρονη εικαστικός που πυροβόλησε τον γνωστό οφθαλμίατρο

Λυκόβρυση -Πεύκη: Kαταχωρήθηκε στο Κτηματολόγιο το «Χρήστος Μωραΐτης»

Πληρωμές: Τι πιστώνεται σε 80.500 δικαιούχους από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ