«Οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με εξαίρεση του Νομούς, όπου η περιφέρεια αποφάσισε να μην γίνουν.

Ειδική μνεία έκανε ο Γιάννης Οικονόμου για την ακύρωση της προγραμματισμένης αυριανής μαθητικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, η οποία δεν θα γίνει καθώς έχει κηρυχθεί εθνικό πένθος με απόφαση του πρωθυπουργού, λόγω της κηδείας της Φώφης Γεννηματά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρότρυνε όλους όσοι προσέλθουν για να παρακολουθήσουν τις παρελάσεις να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να φορούν μάσκα, καθώς όπως είπε «αυτό επιβάλλεται ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους όταν επικρατούν συνθήκες συγχρωτισμού».

Πρόσθεσε δε ότι: «Για όσους παρελάσουν η χρήση μάσκας δεν θα είναι υποχρεωτική, αφού θα είναι στοιχισμένοι. Θα πρέπει ωστόσο και αυτοί, πριν και μετά την παρέλαση, να φορούν τις μάσκες τους». Σημειώνεται τέλος, ότι στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη θα μετέχουν φέτος μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Ακυρώνονται οι μαθητικές παρελάσεις σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Με τη συμμετοχή μόνο των στρατιωτικών τμημάτων θα διεξαχθούν οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στους νομούς Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, σύμφωνα με απόφαση που υπογράφει ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΑΜ-Θ), Χρήστος Μέτιος.

«Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και για την αποφυγή περαιτέρω συγχρωτισμού και επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης ακυρώνεται σε όλη την Περιφέρεια το μέρος της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου που αφορά στη συμμετοχή της μαθητικής, φοιτητικής νεολαίας και των πολιτιστικών και εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων», αναφέρεται στη σχετική απόφαση που καταλήγει με την επισήμανση ότι «κατά τα λοιπά ισχύουν τα κατά τόπους προγράμματα όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί».

Διαβάστε επίσης:

Κύκλος εκθέσεων εικαστικών καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στο Μαρούσι στη Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

ΓΣΕΕ: Πως αμείβεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου