Υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ σε αγώνα δρόμου προκειμένου να καταβάλλουν το μεγαλύτερο μέρος του επιδόματος θέρμανσης στα νοικοκυριά έως το τέλος του έτους προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα εισοδήματα από το άλμα των τιμών στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο.

Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις λεπτομέρειες χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους, ενώ χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα. Ειδικότερα όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών:

1.Έως τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα myθέρμανση της ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από όλους τους δικαιούχους.

2.Στις 30 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

3.Έως τις 10 Δεκεμβρίου, οι περυσινοί δικαιούχοι θα λάβουν υπό μορφή προκαταβολής ποσό επιδόματος ίσο με τα χρήματα που έλαβαν πέρυσι.

4.Έως τις 30 Δεκεμβρίου οι περυσινοί δικαιούχοι θα εξοφληθούν το συνολικό επίδομα που δικαιούνται φέτος, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν υποβάλλει στην πλατφόρμα τα απαιτούμενα παραστατικά αγοράς.

5.Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα έχουν λάβει το επίδομα που τους αναλογεί και οι νέοι δικαιούχοι, μετά τη διεύρυνση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώκαι τα ποσά είναι αυξημένα κατά 36% για τα νοικοκυριά χωρίς παιδιά,49% για τις οικογένειες με ένα παιδί, 59% για όσους έχουν δύο παιδιάκαι 68% για τις οικογένειες με 3 παιδιά. Το κονδύλι του επιδόματος για τη σεζόν 2021-2022 θα ανέλθει συνολικά σε 168 εκατ. ευρώ από 84 εκατ. ευρώ πέρυσι

Δικαιούχοι

-Άγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

-Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.

Τα παραπάνω εισοδηματικά όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ και διαμορφώνονται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα και29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Παρασκευή: Πρόσληψη 5 ατόμων για υπηρεσίες καθαρισμού σε σχολεία – Πώς θα κάνετε αίτηση

Ηράκλειο: Προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού – Πιέσεις από τη δημοτική Αρχή σε ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ

myEFKAlive: Oι τέσσερις νέες ψηφιακές υπηρεσίες