Στη δημοσκόπηση του OPEN από την εταιρεία Alco η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας με τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 10,1%. Οι πολίτες απάντησαν και σε ερωτήματα σχετικά με την ελληνογαλλική συμφωνία, αλλά και το ενδεχόμενο πολεμικού επεισοδίου με την Τουρκία.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων από τις 11 έως τις 16 Οκτωβρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37% της εμπιστοσύνης για πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας το 24%, ενώ ο «κανένας» το 32%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων: Νέα Δημοκρατία 35%, ΣΥΡΙΖΑ 24,9%, ΚΙΝΑΛ 6,4%, ΚΚΕ 5,3%, Ελληνική Λύση 4,4%, ΜέΡΑ 25 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 1,6%, Έλληνες για την Πατρίδα 1,3%, άλλο κόμμα 5,1% και αναποφάσιστοι 11,9%.

Η ελληνογαλλική συμφωνία και το επεισόδιο με την Τουρκία

Στο ερώτημα για τη Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, το 64% τη βλέπει θετικά, το 24% αρνητικά, ενώ 12% απάντησε «δεν ξέρω – δεν απαντώ». Για το αν πρέπει η Ελλάδα να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη Σαχέλ στην Αφρική, το 43% λέει πως δεν πρέπει, το 33% συμφωνεί, ενώ «δεν ξέρω – δεν απαντώ» απάντησε το 24%.

Για το αν η Γαλλία θα τηρήσει τη συμφωνία και θα στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Ελλάδα σε ενδεχόμενο επίθεσης από την Τουρκία το 32% απάντησε «μάλλον ναι», το 30% «σίγουρα ναι», το 13% «μάλλον όχι», το 11% «σίγουρα όχι» και το 14% «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

«Πόσο πιθανό θεωρείτε η Τουρκία να προκαλέσει πολεμικό επεισόδιο με την Ελλάδα», ήταν η επόμενη ερώτηση με τους πολίτες να απαντούν: 45% απίθανο, 43% πιθανό και 12% ΔΞ/ΔΑ.

Διαβάστε επίσης:

Ρεύμα: Σε δόσεις η πληρωμή των λογαριασμών – Νωρίτερα το επίδομα θέρμανσης

Δήμος Χαλανδρίου: Εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο για την κατάρτιση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Πληρωμές: Τι πιστώνεται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το Υπουργείο Εργασίας