Επιστροφή όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθημερινότητα που είχαν προ κορωνοϊού, προβλέπει για τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί το πλέγμα μέτρων που θα ανακοινωθεί την Τετάρτη από το Υπουργείο Υγείας.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν απόλυτη ελευθερία κινήσεων και τέλος στα lockdown. Πρόθεση είναι να μην υπάρξουν «πισωγυρίσματα» στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα της χώρας.

Στα σχέδια είναι στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους, να μην υπάρχουν στο εξής περιορισμοί, ούτε στη μουσική ή τον χορό και οι θαμώνες να μπορούν να επιστρέψουν στις συνήθειες που είχαν πριν την πανδημία.

Παράλληλα, μία από τις προτάσεις είναι η κατάργηση οποιουδήποτε περιορισμού για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της covid-19 ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές.

«Οι εμβολιασμένοι κατά της covid-19 μπορούν να κινούνται και να αποκτούν δικαιώματα μιας φυσιολογικής κοινωνικής και οικονομικής ζωής. Συνεπώς, θα οδηγούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Όποιος έχει εμβολιαστεί θα απολαμβάνει αυτά που είχαμε πριν. Κάποιος που εμβολιάζεται, φτάνει πιο κοντά σε μία φυσιολογική ζωή» είπε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης:

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Τι θα πληρώσουν το 2022 νοικοκυριά και επιχειρήσεις

e-ΕΦΚΑ: Σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για τον επανυπολογισμό των συντάξεων – Ποιους αφορά

Θεοδωρίδου: Το εμβόλιο της γρίπης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και με άλλα εμβόλια