Για το θέμα της τρίτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό τοποθετήθηκε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ξεκαθαρίζοντας πως δεν είναι υποχρεωτική.

«Η τρίτη δόση είναι με σύσταση της Εθνικής Επιτροπής του Εμβολιασμού, δεν ισχύει σε καμία άλλη χώρας της ΕΕ. Αυτό αν αλλάξει στην πορεία θα το δούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι κλείνονται ραντεβού για την τρίτη δόση και ήδη έχουν εμβολιαστεί γύρω στις 10.000 άτομα. Επανέλαβε δε ότι αύριο Δευτέρα θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για τα επόμενα βήματα.

Όπως εξήγησε, θα αφορά άτομα με ένα συγκεκριμένο ηλικιακό όριο και πάνω και θα έχουμε «και ανακοινώσεις για τους υγειονομικούς και για κάποιες άλλες κατηγορίες συγκεκριμένες».

Σύμφωνα με ό,τι ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, «εκτός από τους ανοσοκατεσταλμένους που είναι σύντομο το χρονικό διάστημα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να είναι από 6-8 μήνες αλλά θα υπάρξουν διευκρινίσεις».

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Χρειάζεται όραμα και προοπτική για τους νέους

Πληρωμές: Τι καταβάλλεται από υπουργείο Εργασίας, e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου

«Eξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Πότε έρχεται ο νέος οδηγός – Ποια προγράμματα περιλαμβάνει