Μείωση ενοικίων: Τι αλλάζει στην καταβολή των αποζημιώσεων

Ανατροπή με τις ημερομηνίες – προθεσμίες για τις πληρωμές Ιουλίου τις υπεκμισθώσεις και τις διορθώσεις όσον αφορά τα “κουρεμένα” ενοίκια.

Κοντά στα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μια ακόμα καταβολή κρατικής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκιο τον Ιούλιο ή το ενοίκιο που έλαβαν ήταν «κουρεμένο».

Επίσης, όσοι προχώρησαν σε διορθώσεις στις δηλώσεις COVID που έχουν υποβληθεί για τα μειωμένα ενοίκια Ιανουαρίου – Απριλίου 2021, είτε υπέβαλαν αρχικές δηλώσεις για την περίοδο αυτή, όπως και οι περιπτώσεις υπεκμισθώσεων, ίσως χρειαστεί να περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασιών των τροποποιήσεων -έως στις 30 Σεπτεμβρίου- για να γίνει η επεξεργασία των δηλώσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Παράλληλα ξεκίνησαν και πάλι οι συμψηφισμοί των αποζημιώσεων της περιόδου Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020 με το φόρο εισοδήματος του 2021.

Ειδικότερα:

Αποζημιώσεις Ιουλίου: Μέσα στην επόμενη εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει να καταβάλλει τις αποζημιώσεις Ιουλίου. Υπενθυμίζεται ότι για τα μηδενικά ενοίκια του Ιουλίου οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν στο 80% του μισθώματος ενώ τα νομικά πρόσωπα θα λάβουν το 60% του ενοικίου.

Οι ιδιοκτήτες που εισέπραξαν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% της απώλειας που έχουν υποστεί. Στο μεταξύ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των δηλώσεων COVID Ιουλίου.

Οι ιδιοκτήτες – δικαιούχοι αποζημιώσεων για τα μειωμένα ενοίκια που εισέπραξαν τον Ιούλιο έχουν χρονικό περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν τη δήλωση COVID. Ο δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης για τον Ιούλιο εκμισθωτής/υπεκμισθωτής, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε την προκαταβολή, υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση περί μεταβολής του μισθώματος (Δήλωση COVID) έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στην περίπτωση που έχει λάβει την αποζημίωση αλλά δεν υποβάλει Δήλωση COVID εντός της προθεσμίας ή για τις περιπτώσεις που τροποποιείται η δήλωση Ιουλίου σε σχέση με τον Ιούνιο 2021, το ποσό καθίσταται απαιτητό και η διαδικασία αναζήτησής του ως αχρεωστήτως καταβληθέντος θα προσδιοριστεί με νέα απόφαση.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Νέα αύξηση θανάτων και διασωήνωμένων – Στα 2.871 τα νέα κρούσματα

Τι αλλάζει σε μισθούς και συντάξεις – Νέο τοπίο για χιλιάδες εργαζομένους και ασφαλισμένους

Πυρόπληκτοι: Διευρύνεται η λίστα με τις πληγείσες περιοχές

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις